Najpopularniejszy w Polsce portal o finansach i biznesie
Money.pl Praca Edukacja

Oferta: Nowe procedury ochrony danych UE RODO 2018

Rodzaj Szkolenia
Nazwa kursu

Nowe procedury ochrony danych UE RODO 2018

Tematyka Prawo
Tryb otwarte
Organizator -
Opis

Wprowadzenie: Nowe regulacje Rozporządzenia UE:Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (RODO) - zakres obowiązywania.Nowa ustawa o ochronie danych osobowych w kontekście uchwalenia RODO. Źródła wiedzy o danych osobowych.Nowe definicje i terminy w RODO.Unifikacja zasad przetwarzania danych osobowych.Zasady przetwarzania danych w RODO.Przesłanki przetwarzania danych na gruncie RODO.Powierzenie przetwarzania danych.Transgraniczne przetwarzanie danych, w tym państwa trzecie.Zgoda na przetwarzanie danych osobowych - różne klauzule.Przetwarzania danych wrażliwych według RODO, np. o stanie zdrowia.Anonimizacja i pseudonimizacja danych wrażliwych.Przetwarzanie danych niewymagających identyfikacji.Niezbędna dokumentacja. Fizyczne bezpieczeństwo danych osobowych.Inspektor Ochrony Danych Osobowych.Obowiązki administratorów danych.Prawa osób, których dane dotyczą. Prawo do bycia zapomnianym. Prawo do przenoszenia danych.Prawo sprzeciwu.Zgłaszanie incydentów.Sankcje za nieprzestrzeganie przepisów.Warsztat:Jak opracować i prowadzić dokumentację przetwarzania danych?Przykłady klauzul informacyjnych w praktyce.Lista kontrolna do przeprowadzenia audytu ochrony danych osobowych.Stosowanie przepisów o ochronie danych osobowych w praktyce - przykłady, kazusy, praca na przykładach z firm Uczestników.Certyfikat Tak

Czas trwania 1
Początek 2018-03-05
Dane kontaktowe

''

Lokalizacja mazowieckieznajdź stancję
Link do oferty Otwórz w nowym oknie
Źródło oferty Logo
tylko kursy e-learning
tylko kursy e-learning

Oferty dostarczają serwisy:

Ostatnio przeglądane oferty

Przydatne linki